Ting du bør vite når du skal delta på en formell fest

Ting du bør vite når du skal delta på en formell fest

Siden det ikke er så ofte man drar på veldig formelle fester kan det være vanskelig for mange å vite de uskrevne reglene som ofte følger med. Det vil selvsagt være ulike ting å tenke på utfra hvilken type fest man skal på, men enkelt ting går vanligvis igjen. Her gir vi deg derfor noen tips om ting det kan være ekstra lurt å ha tenkt over, dersom man ikke har vært på en formell fest tidligere og er usikker på hva man bør ha tenkt over på forhånd.

Velg et passende antrekk

Noe av det mange ofte tenker på først er hvilket antrekk man skal velge til festen. Her er det også flere uskrevne regler som ofte bør følges for å unngå at andre gjester gir deg et uønsket blikk. Det første man bør gjøre er selvsagt å lese invitasjonen og legge merke til om det står noe spesielt angående kleskoden for arrangementet. Noen ting er selvsagte, som at man ikke bør gå i en kjole som er hvit eller sort om man skal delta i en bryllupsfest, men andre ting kan være mindre åpenbare. Skal man delta på et ball bør man for eksempel tenke over hvilken type ballkjole som vil være mest passende for arrangementet. Kanskje har ballet et spesielt tema som maskeradeball eller et annet tema som krever at man tenker litt gjennom valg av kjole.

Det samme gjelder derimot om det er snakk om en annen formell fest. Det trenger ikke nødvendigvis være like formelt som et ball. Når man skal kjøpe en festkjole kan det være lurt å kjøpe en kjole som man også kan bruke ved senere anledninger. Dette er et spesielt godt tips dersom man skal kjøpe en kjole som er høy i pris. Man bør samtidig passe på at kjolen er passende for en formell fest, som å unngå at kjolen er alt for kort eller at den ser billig og uformell ut.

Less is more

På formelle fester er det ofte lurt å tenke over uttrykket «less is more». Dette gjelder både når det kommer til valg av kjole, tilbehør, hår og sminke. Dersom man overdriver for mye kan man fort risikere at helhetsinntrykket ser billig og smakløst ut. Et godt tips når det kommer til sminke og hår er derfor å fokusere på én av delene. Dette innebærer at dersom man velger en frisyre som er litt spesiell eller stort og voluminøst hår, kan det være best å gå for en mer nøytral og stilren sminke. Det samme gjelder derimot motsatt vei og hvis man har en veldig enkel kjole og frisyre kan man ofte slippe unna med en mer dramatisk sminke. Når det gjelder sminke bør man derimot også huske på å fokusere på ett område av gangen, enten å fremheve øynene ved å bruke litt ekstra sminke og farger, eller å velge å fremheve leppene gjennom å bruke en farge som synes litt ekstra.

Read, Skønne festkjoler som aldrig går af mode